O nama

Foto servis Cropix

Cropix foto servis specijalizirani je odjel HANZA MEDIA d.o.o. a bavi se produkcijom foto medijskog sadržaja za brojne vlastite proizvode kao i tržište kroz gotov foto news servis ili pružanjem fotografskih usluga.

Fotoagencija Cropix (Cropix d.o.o.) počela je s radom početkom 2007. godine kao sinergijski projekt HANZA MEDIA d.o.o., dnevnih novina: Jutarnji list, Slobodna Dalmacija i Sportske novosti.

Od 3. listopada 2016.godine postaje odjel HANZA MEDIA do.o. iz Zagreba, najveće izdavačke kuće u Hrvatskoj.

Osim za potpune produkcijske potrebe osnivača fotoagencija dnevno opskrbljuje brojne domaće i strane medijske kuće aktualnim fotografijama kao i bogatom fotoarhivom.

Preko 80 fotoreportera agažirano je svakodnevno na radu u Cropixu u cijeloj Hrvatskoj kao i suradnicima iz regije. Pružamo vrhunski foto servis dnevnih događaja povodeći se novnskim postulatima profesije: točno, brzo i istinito a pokrivamo sve segmente života od aktualnih događaja, politike, kulture do sporta. Velik dio naše produkcije sadrži specijalizirane poslove sa područja arhitekture i interijara, hrane, života na moru i u njemu.

Naši autori nisu puki snimatelji viđenog već nastojimo kod svakog snimanja reportažno pružiti potpun uvid događaja cijeneći autorski pristup svakog od fotoreportera. Zbog toga kod nas uvjek ima mjesta za mlade i talentirane fotoreportere.

Upravo zahvaljujući davanju prednosti autorskom pristupu naši fotoreporteri u posljednje vrijeme dobitnici su zapaženih nagrada; međunarodni žiri ztrukovnog udruženja Zbora fotoreportera Hrvatske od 8 mogućih nagrada za 2010. godinu 5 nagrada je dodijelio fotoreporterima naše agencije a nagrada Hrvatskog novinarskog društva za 2010. godinu za najbolju fotografiju također je pripala Cropixovom autoru.

Osim aktualnog praćenja dnevnih događaja Cropix producira velik broj tkz. “editorijala” za razne magazine i posebne priloge. Specijalizirali smo određen broj autora tako da imamo timove koji su u stanju odraditi vrhunsku produkciju iz domene modne fotografije, zahtjevna snimanja hrane ili na primjer podvodnu fotografiju.

Cropix svakodnevno opskrbljuje svoje klijente stotinama fotografija od 0 do 24 sata kroz bazu Dnevni servis od skoro 2 miliona fotografija dostupno je u našoj Arhivi i preko weba. Osim toga, Cropix posjeduje i desetak miliona fotografija off line.

Zbog svakodnevne suradnje s brojnim svjetskim agencijama u mogućnosti smo dobaviti velik broj fotografija.

Osim fotoservisa Cropix se bavi i pružanjem usluga posebnih snimanja za klijente i sa kojima nema stalne ugovore.